Învață cum să ai o alimentație sănătoasă: reguli și principii nutriționale.

Să ai o alimentație sănătoasă este o provocare pentru fiecare din noi. Deseori din lipsa de timp, necunoaștere sau neglijență, ajungem să avem un regim alimentar mai puțin corect. Evolvum este despre cum să devii sănătos și puternic, iar acest lucru implică nemijlocit și o alimentație sănătoasă.

#EVOLVUM ALIMENTAȚIE


Elemente despre nutriție.

Înveți cum să ai o nutriție corectă astfel încât să asiguri funcțiile fiziologice și un nivel înalt de energie.


Alimentație sănătoasă.

Descoperi principiile care stau la baza unei alimentații sănătoase aplicabile pe toată viața: nu te îngrașă, fără diete stricte, fără extremități.


Stil de viață sănătos.

Înveți cum să introduci o alimentație sănătoasă în stilul tău de viață: cum alegem produsele, cum le gătim și cum le combinăm corect.

Recent Articles

Alimentație 

Reguli Și Principii Pentru Alimentație Sănătoasă:

Alimentația sănătoasă este mai simplă decât crezi. De fapt, în spatele unui regim alimentar sănătos stau reguli prea simple ca să nu le implici.

În primul rând trebuie să fii un bun observator capabil să asculte de natură.

Dacă să privim în jur, toate vietățile au o alimentație sănătoasă. Atunci, de ce se face ca noi omul, ajungem cu probleme mari de greutate, lipsă de energie și diferite boli cauzate de regimul nostru alimentari?

Prin proiectul alimentație sănătoasă ne-am propus să ajutăm pe toți cei care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele despre nutriție și alimentație corectă pentru toate vârstele.

Mai jos, vei găsi acele principii care te vor ajuta mult la definirea unei alimentații sănătoase pentru tine și familia ta. Cu alte cuvinte, alimentația sănătoasă nu va mai fi o povară dar un stil de viață care să-ți placă.

#1 Consumă produse integrale.

Acest principiu presupune ca tot ceea ce consumi să fie cât mai puțin procesat și mai apropiat de starea lui naturală. De exemplu: în loc de salam afumat poți alege să consumi carne slabă pregătită în cuptor sau pur și simplu carne fiartă + condimente. Această regulă te ajută din start să excluzi multe obiceiuri greșite pentru o alimentație sănătoasă.

#2 Atenție la cum gătești.

Chiar dacă ai cele mai bune produse alimentare, modul de pregătire al acestora poate să influențeze rezultatul final. Observ că majoritatea oamenilor gătesc mâncarea după niște obiceiuri mai puțin corecte pe termen lung.

Exemplu: în loc de ou fiert, preferă ou prăjit, în loc de cartof fiert preferă cartofi prăjiți în mult ulei e.t.c.

Dacă nu știi cum să gătești corect, atunci vei fi mereu în căutarea produselor magice care nu îngrașă.

#3 Consumă mai multe produse vegetale.

Nu sunt adeptul că trebuie să fii vegetarian. Este o chestiune mult prea individuală și depinde de context. Este aproape imposibil pentru sportivi sau chiar atleții amatori.

O alimentație sănătoasă trebuie să conțină multe fructe și legume preferabil crude.

Personal, consum circa 80% produse vegetale și doar 20% produse de origine animală.


Exemplu: în loc de ou fiert, preferă ou prăjit, în loc de cartof fiert preferă cartofi prăjiți în mult ulei e.t.c.

Dacă nu știi cum să gătești corect, atunci vei fi mereu în căutarea produselor magice care nu îngrașă.

# 4 Diversifică produsele.

Observ că atunci când vine vorba de alimentație sănătoasă, majoritatea bat din direcția diete, regimuri rigide și alte “chinuri” dificil de urmat pe termen lung. Nu ai nevoie de aceste programe…

Dacă ai grijă la primele 3 principii de mai sus, următorul pas este să înveți să combini în așa fel alimentele, încât de fiecare dată să crezi că mănânci ceva nou.

>