Descoperă exerciții fizice pentru un antrenament eficient.

Exercițiile fizice stau la baza fiecărui antrenament. Orice atlet are incluse în rutina antrenamentelor exerciții fizice pentru picioare, spate, brațe, e.t.c.
Dacă vrei ca acestea să-ți aducă beneficii maxime, trebuie să mai știi și cum să faci exerciții fizice corect.
Pe această pagină găsești tot felul de exerciții fizice care te ajută să-ți crești forța, flexibilitatea, mobilitatea și condiționarea fizică a corpului.

#EVOLVUM EXERCIȚII


Exerciții fizice acasă

Vei descoperi cele mai eficiente exerciții fizice pe care le poți face când te antrenezi acasă cu sau fără echipamente.


Exerciții workout

Înveți cum să improvizezi pe loc exerciții fizice eficiente atunci când de afli în curte, teren de sport sau în parcuri.


Condiționarea fizică

Dezvolți condiții fizice de atlet folosind exerciții cu greutatea corpului fără să mai depinzi de o sală de forță.

Ultimele articole

Antrenament

Învață Cum Să Faci Exerciții Fizice Ca Să Ai Rezultate Maxime.

Pe această pagină vei găsi tot ce este legat de antrenamente acasă și afară precum și diferite programe de antrenament care să te ajute să-ți îndeplinești orice obiectiv legat de fitness. 

#1 Întărește mușchii de bază.

Dacă ești începător sau vii după o lungă pauză după antrenamente, ai nevoie să revii la bază. Abia după ce vei trece din nou prin exerciții fizice de bază precum: flotări, genuflexiuni și abdomene poți încerca ceva mai complex. Acest lucru te va ajuta să reduci traumele și să micșorezi durerile musculare după antrenament.

#2 Începe cu exerciții fizice simple de făcut.

Atunci când vrei să execuți un exercițiu fizic, estimează corect complexitatea și nivelul la care ești. Chiar dacă uneori te simți motivat să-ți depășești nivelul actual, trebuie să o iei mai moale. Vei avea tot timpul să faci acest lucru, după ce vei fi pregătit mai bine. Un atlet trebuie să aibă grijă în primul rând de sănătatea pentru a putea continua să se antreneze pe termen lung.

#3 Ține cont de numărul de repetări.

Pentru ca un exercițiu fizic să-și facă efectul dorit este necesar să ții cont de numărul de repetări pe set și pauza între acestea. Exercițiile fizice pot contribui mai mult sau mai puțin la dezvoltarea forței și rezistenței fizice în funcție de numărul de repetări. De regulă un număr mai mic de repetări + greutate suplimentară contribuie la dezvoltarea forței și masei musculare iar un număr mare de repetări la greutate normală duce la creșterea rezistenței.

Cel mai bine este să combini antrenamente unde faci exerciții cu greutate mare și număr mic de repetări cât și cele cu greutate mai mică unde poți faci 15-25 repetări fără să pierzi din tehnică. Astfel vei stimula diferite tipuri de fibre musculare și vei dezvolta un corp atletic.

#4 Divizează exercițiile complexe în exerciții simple.

Atunci când vrei să însușești un exercițiu nou pentru tine încearcă să-l divizezi în câteva exerciții separate mai mici. Acest lucru te va ajuta să pregătești corpul treptat și fără riscuri pentru un exercițiu nou. La fel, divizarea în sub părți te ajută să înțelegi mai bine acel exercițiu.

>