Principala luptă: scrisoare din memoriile personale

Aseară am avut examen la karate și nu puteam să adorm. Astfel de examene se fac periodic, de obicei 1-2 ori pe an. Spre finalul examenului am avut o luptă importantă după care am căzut pe gânduri. 

Se uitau la asta mai mulți colegi, spectatori… iar unii au remarcat că am fost destul de bun și lupta a fost în favoarea mea. Să aud asta e plăcut pentru mine dar nu contează atât de mult. Se putea mult mai bine, și defapt mă simt puțin nemulțumit de mine pentru că nu am folosit tot ce puteam. 

Era deja trecut de ora 2 noaptea și tot mă gândeam, la asta. Analizăm cele întâmplate și în mintea mea derulam ca pe un film căutând momentele favorabile în care aș fi putut să aplic o lovitură spectaculoasă de taekwondo.

Am trecut prin multe examene de așa gen, am ieșit și la campionat de câteva ori și de fiecare dată aveam același sentiment, parcă de nemulțumire. În exterior totul arată bine, că am fost bun, dar interiorul meu nu simte asta. 

De fiecare dată îmi descopăr noi puncte slabe și le întăresc pe cele puternice. Abia aștept următorul antrenament ca să încep să prelucrez și să-mi perfecționez tehnicile pe care cu o altă ocazie să le pot aplica. Pentru mine, toate luptele de ieri au fost doar ca să arăt că eu pot, și merit centură. Asta mă interesează prea puțin. 

Acest examen, ar fi trebuit să-l susțin cu minim 1 an în urmă însă am refuzat. Nu simțeam că mă voi putea prezenta așa cum îmi doresc. Vreau ca exteriorul să corespundă cu interiorul meu. Fiecare lovitură sau bloc trebuie să corespundă nivelului meu interior și doar atunci voi simți că pot trece la alt nivel.

Adevărata luptă se duce în interior.

Pentru cineva lupta înseamnă doar confruntare fizică sau verbală (juridică) între persoane. Pentru mine lupta înseamnă să te impui să faci ceea ce trebuie ca să devii ce-ți dorești cu adevărat. 

Există ispite peste tot și dușmanul care nu te vrea să reușești abia așteaptă să te prindă cu garda jos. El va fi mereu cu tine ca o umbră și nu te va lăsa în pace.

 Este destul să-i dai un pretext, un moment în care nu ești încrezut și el capătă puterea preluând controlul asupra ta. Această luptă între tine și acest dușman interior va fi veșnică. Tot ce poți să faci este să identifici acest dușman și să nu joci după regulile lui. 

Lupta trebuie să aibă loc pe teritoriul tău și atunci vei reuși. Fiecare victorie te va întări, iar cu timpul nu vei simți nici un disconfort.

>