Construiește-ți propria sală de fitness la tine acasă.

Pe acest blog vei învăța cum să construiești propria sală de fitness la tine acasă și să faci din antrenamentele plictisitoare un stil de viață.
Vei învăța cum să te antrenezi folosind greutatea corpului, să ai mereu energie și să fii într-o formă mai bună decât te-ai antrena la o sală de fitness obișnuită.

De Ce Sală De Fitness La Tine Acasă?

Să fii slab fizic și lipsit de încredere în sine nu este cel mai bun lucru pe care ți-l dorești. Cu toții ne dorim să arătăm bine, să avem un nivel ridicat de energie și o stare emoțională pozitivă cu cei din jur. 

Unul din factorii care contribuie la obținerea acestor lucruri este mișcarea prin sport, fitness sau oricare activitate fizică.

Menținerea unui regim alimentar corect și frecventarea unei săli de fitness nu este un lucru simplu de urmat. Necesită timp, bani și mulți dintre tineri nu-și pot permite mereu aceste lucruri costisitoare. 

De fapt nici nu ai nevoie de o sală de fitness ca să-ți construiești un corp fit, sănătos și să capeți încredere în forțele proprii.

Există mulți atleți din diferite domenii care au obținut rezultate fenomenale antrenandu-se doar cu greutatea corpului. Paul Wade ajunsese să fie cel mai puternic atlet din închisoare. Se antrena în celulă fără greutăți suplimentare și nu frecventa o sală de fitness.

Am simțit pe propria piele ce înseamnă să ai un corp cu adevărat pregătit fizic. Este vorba despre unul din antrenorii mei. Am fost surprins să aflu că programul lui de antrenamente constă în mare parte din exerciții cu greutatea corpului plus mici accesorii cum ar fi o bandă elastică.

Dar cum să faci să se întâmple și să nu te pierzi în această călătorie deloc simplă? Nu ai un plan, nu știi ce va funcționa pentru tine, nu ai motivație iar familia, jobul, prietenii îți consumă tot timpul.

Problema transformării nu este lipsa de timp și de informații, dar lipsa unui sistem care să lege știința dezvoltării personale cu nutriția și antrenamentele.

Nu Sunt Contra Sălilor De Fitness!

Sunt lucruri foarte bune care ajută și motivează oamenii să practice sportul. Vreau doar să-ți arăt metode alternative și anume cum poți să te antrenezi acolo unde ești cu condițiile de care dispui, chiar dacă nu ai acces la o sală de fitness.

Prin iarna lui 2018, am decis să încerc și eu să mă duc la o sală de forță. După 2 antrenamente, am înțeles că acest mediu nu este pentru mine. Am fost puțin uimit de ceea ce am văzut acolo. 

O parte din cei prezenți păreau foarte mâhniți și lipsiți de motivație. Unii mergeau la pas pe banda de alergat și așteptau să treacă mai repede timpul ca să-și bifeze prezența “Am fost la sală!”. Alții se antrenau în forță și aveau cocktailul cu proteine și energie mereu lângă ei…

Atunci m-am întrebat:

De ce fac ei asta? Care e sensul? Ce va fi când nu vor avea acces la sală de fitness sau bani ca să mai cumperi acele suplimente?

Pentru mine aceste lucruri sunt de ne perceput. Dacă ești un fitness model și faci bani din asta, atunci totul este în regulă. Dar pentru majoritatea oamenilor, sala de fitness este doar pentru a se menține în formă. 

Din aceste motive, sunt de părere că noi ar trebuie să avem propria sală de fitness pe terenul de sport, parcuri sau chiar la noi acasă.

Nu vreau să par prea critic și radical la adresa sălilor de fitness. Dar cu toții am insistat la perioada când nu aveam voie să ieșim din case. Mii de oameni se preocupau că adaugă kg în plus. 

În acest context antrenamentele acasă sunt singura soluție. Pentru mine, acea perioadă de izolare a rămas la fel. Mă antrenam în apartament la etajul 4 în timp ce unii se plângeau că sălile de fitness nut închise.

Dacă gândești la fel și ești adeptul ideii de fitness acasă te poți alătura acestui proiect unde vei afla lucruri utile despre antrenamente și alimentație corectă.

>